Kripto para piyasasına yeni düzenleme: SPK açıkladı

Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarının Rezerv Kanıtı Denetimi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcılarının rezerv kanıtı denetimine ilişkin uymaları gereken yeni ilke ve esasları duyurdu.

SPK’nın haftalık bülteninde yapılan açıklamaya göre, kripto platformları artık faaliyet izni başvurusu yapmadan önce rezerv kanıtı denetimi yaptırmak zorunda olacaklar. Bu denetimler, bilgi sistemleri bağımsız denetim kuruluşları ile platformlar arasında üç aylık periyotlarla yapılan sözleşme kapsamında gerçekleştirilecek.

Kripto varlık platformları, aynı denetim şirketine en fazla 12 dönem boyunca rezerv kanıtı denetimi yaptırabilecekken, bir sorumlu başdenetçi aynı platform için ardışık olarak en fazla 4 dönem denetim raporu imzalayabilecek.

Denetim raporlarında, kripto varlıkların listesi, müşterilere ait kripto varlıkların güncel değeri, saklama modeli, erişim kontrolleri, saklama kuruluşları, cüzdan adresleri ve daha birçok detay yer alacak.

Denetim tarihleri denetçi tarafından belirlenip, platforma bir gün öncesine kadar bildirilecek ve denetçi, rastgele iki tarihte müşteri varlıklarını dağıtık defter ağındaki varlıklarla karşılaştıracak.

Denetim raporu, sorumlu başdenetçi tarafından kesinleştikten sonra platform yönetimine teslim edilecek ve yönetim kurulu tarafından kabul edildikten sonra SPK’ye gönderilecek. Raporlar yalnızca platform yönetimi ve SPK ile paylaşılacak.

Related Posts

Duvar saati durunca

Hacı Dayı ile Hacı Teyzenin evlerindeki duvar saati günün birinde tık demiş, durmuş. Birkaç gün sonra oğulları eve geldiğinde saatin çalışmadığını fark etmiş. “Buna bir kalem pil alıp taksaydınız ya” deyince, iki tonton “Aah, ah” ile başlayan bir cümleyi ayna anda söylemişler. Biri “Yavrum, pil aldık ama…” demiş, sözü diğeri tamamlamış: “…takmasını bir türlü denk getiremiyoruz ki.” Oğul, pili yerine oturtamadıklarını zannetmiş. “Zor değil ki basit bir şey.” “Evladım, görüyorsun saat dördü altı geçe

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir