Google üç yeni nükleer santrale yatırım yapıyor

Google, Nükleer Enerji Teknolojisi Üzerinde Yatırım Yapıyor

Nükleer enerji teknoloji devleri için tercih edilen bir seçenek haline geliyor

Santrallerin inşasına ilişkin özel teknolojiler, termin tarihleri ​​ve yerler henüz belirsiz. Ancak yeni nükleer santrallerin beyan edilen kapasitesi, geleneksel nükleer santrallerin kapasitesinden önemli ölçüde düşük: Örneğin, 2023 yılında faaliyete geçen Gürcistan’daki Vogtle santralinde toplam kapasitesi 4.500 MW olan dört reaktör bulunmaktadır.

McKinsey’e göre veri merkezi enerji talebi 2015’te 30 MW’tan 2024’te 200 MW’a yükseldi ve yapay zeka teknolojilerinin gelişiminin etkisi büyük.

2022 yılında kurulan Elementl Power, “teknolojiden bağımsız” bir geliştirici olarak konumlandırılan ve henüz herhangi bir projeye başlamamış olan bir şirkettir. Şirketin CEO’su Christopher Colbert (NuScale Power uzmanı) da dahil olmak üzere yönetimi küçük modüler reaktörlere (SMR) odaklanmış durumda.

Bu, Google’ın nükleer sektöründe son altı ayda ikinci imzaladığı anlaşma. Şirket, Ekim 2024’te erimiş tuz reaktörleri geliştirmek için Kairos Power ile ortaklık kurdu. The Register’a göre teknoloji devlerinin 2027’de tahmin edilen enerji açığını kapatması pek mümkün görünmüyor.

Google’ın enerji tüketimindeki büyüme doğrudan yapay zekanın gelişimiyle ilişkilidir. Şirketin 2024 raporuna göre, yapay zeka altyapısından kaynaklanan sera gazı emisyonları bir önceki yıla göre yüzde 13, 2019’dan bu yana ise yüzde 48 arttı.

Aynı zamanda, Google’ın da çatısı altında faaliyet gösteren Alphabet, 2025 yılında veri merkezlerini genişletmek için 75 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor; bu da elektrik şebekelerindeki yükü artıracaktır.

Related Posts

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

Kripto piyasaları coştu: 4 yılın rekoru kırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşik Krallık ile bir ticaret anlaşmasına varıldığını duyurması ve Amerikalı ve Çinli yetkililer, tarife müzakereleri için bugün İsviçre’de buluşacağını açıklanmasının ardından kripto paralar sert yükseldi. Ayrıca spot …

İslam Memiş altından vazgeçti: Elime geçenle onu alıyorum

Geçtiğimiz yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ve rekor üstüne rekor kırarak fiyatını katlayan altın son haftalarda yaşadığı dalgalanma ile soru işaretleri oluşturdu. Uzmanların bir kısmı altının fiyat düzeltmesi yaptığını ifade ederken bir …

Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Restoranlardan kuaförlere, düğün salonlarından mağazalara kadar halka açık müzik çalan tüm işletmelerde artık telif bedeli ödenecek. MESAM Başkanı Recep Ergül, sadece yerli müzik için değil yabancı müzik için de aynı ödemenin yapılacağını dikkat çekti.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir