Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Türkiye’de Telif Haklarıyla İlgili Düzenleme

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül, Türkiye’de telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, dijital kullanımın ardından sıranın düğün salonları, kuaförler ve güzellik merkezlerine geldiğini belirtti.

MESAM Başkanı Ergül, müzik yayını yapılan işletmelerde telif hakkı ödenmesi zorunluluğunun getirildiğini dile getirerek, kuruluşlarının amacının müzik eserleri sahiplerinin haklarını korumak olduğunu açıkladı.

MESAM’ın Kuruluş Amacı ve Görevleri

1951 yılında kabul edilen Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun yürürlükte olduğunu hatırlatan Ergül, MESAM’ın 1986’da kurulduğunu ve telif toplama göreviyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirtti.

MESAM’ın ticari kullanıma açık her yerden telif toplama sorumluluğuna vurgu yapan Ergül, düğün salonları, kafeler, restoranlar, kuaförler ve güzellik merkezlerinin telif hakkı ödemesi gerektiğini söyledi.

Telif Ödemeleri ve MESAM’ın Rolü

MESAM’ın telif ödemeleriyle elde edilen gelirin Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini korumak amacıyla sanatçılara dağıtıldığını belirten Ergül, özellikle düğün salonlarının müziğin önemine vurgu yaparak telif bedellerinin haksız olduğunu söylemenin yanlış olduğunu ifade etti.

Ergül, düğün salonlarından alınacak telif bedellerinin makul olduğunu ve sanatçılara destek olmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Related Posts

İsviçre’de enflasyon, deflasyonist seviyelere yakın!

İsviçre’de enflasyon, ithal ürün fiyatlarındaki düşüş ve frangın değer kazanmasıyla yıllık bazda sadece yüzde 0,1 arttı. İsviçre Merkez Bankası, güçlü franka karşı faiz oranını sıfıra çekti ancak negatif faize geçmekten kaçındı.

Emekli ve memur zamlı maaş ödeme takvimi

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin alacağı zam oranları netleşti. Peki, zamlı maaşlar ne zaman ödenecek? Kim, hangi tarihte maaşını alacak?

TÜPRAG 2 milyar dolarlık yatırımla altın üretimindeki payını yüzde 25’e ulaştırdı

TÜPRAG bünyesinde faaliyet gösteren Efemçukuru Altın Madeni’nde bugüne kadar 165 ton altın üretilirken, ana şirketin yaptığı toplam yatırım ise 2 milyar dolara ulaştı. Efemçukuru Altın Madeni Genel Müdürü Onur Demir, TÜPRAG’un sağladığı 1380 kişilik istihdamın yüzde 80’inin yerel işgücünden oluştuğunu kaydetti. yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, 2006’dan bu yana 165 ton altın üretildiğini, Türkiye’deki toplam altın üretiminin yüzde 25’inin TÜPRAG tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

ABD’den beyaz eşyaya yüzde 50 ek vergi geldi

ABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci başkanlık dönemiyle birlikte tartışılan vergi uygulamalarına bir yenisi eklendi. Buzdolabı, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, fırın ve ocakların ABD’ye ithal edilmeleri halinde, çelik içeriğine göre yüzde 50 oranında ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Borsa İstanbul dünyayı ağırlayacak: WFE Zirvesi İstanbul’da!

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, küresel sermaye piyasalarının önde gelen aktörlerini bir araya getiren bu önemli organizasyonun sektörün geleceğini şekillendiren stratejik konuların tartışıldığı ve işbirliklerinin geliştirildiği önemli ve …

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları