Bakan Bayraktar açıkladı: Yeni bir ‘rekor kurulu gücü’ devreye alacağız

Türkiye, 2024 Yılında Yenilenebilir Enerji Yatırımlarını Artırıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğini sağlarken dışa bağımlılığı azaltma hedefi doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, “2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada, ülkenin yenilenebilir enerji alanındaki potansiyeline vurgu yaparak, güneş ve rüzgar enerjisi alanında büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Bayraktar, Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisindeki kurulu gücünü hızla arttırarak, ülkedeki elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak seviyeye yükseltildiğini dile getirdi. Aynı zamanda, yerli ekipmanların kullanımı ve üretiminin teşvik edilerek dışa bağımlılığın azaltıldığını vurguladı.

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı ile Hedefler Yükseliyor

Bayraktar, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) modeliyle güneş ve rüzgar alanındaki yatırımları teşvik ederek, yerli üretimi desteklediklerini dile getirdi. Türkiye’nin hedefinin, 2035 yılına kadar rüzgar ve güneş enerjisinde kurulu gücü 120 bin megavata çıkarmak olduğunu açıklayan Bakan Bayraktar, bu doğrultuda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

YEKA modeli kapsamında gerçekleştirilen projelerle, Türkiye’nin enerji üretimindeki dışa bağımlılığını azaltmayı ve yerli üretimi teşvik etmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, önümüzdeki dönemde de benzer yatırımların devam edeceğini söyledi. Ayrıca, komşu ülkelerle enerji iletim bağlantılarının güçlendirilerek, bölgesel olarak yeşil enerji koridorunun oluşturulacağını da vurguladı.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Geleceği

Bakan Bayraktar, önümüzdeki yıllarda yapılacak yatırımlarla Türkiye’nin enerji altyapısını güçlendirmeyi ve sürdürülebilir enerji politikalarını hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yüksek gerilim doğru akım (HVDC) hatları ve alternatif akım (AC) iletim şebekelerinin geliştirilerek, elektrik iletim kapasitesinin artırılacağını dile getirdi.

Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründe sürdürülebilir ve yeşil enerji yatırımlarını artırarak, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı amaçladıklarını ifade etti. Yatırımcıları ulusal enerji hedeflerine destek olmaya çağıran Bayraktar, Türkiye’nin temiz enerji alanında liderlik rolünü sürdüreceğini vurguladı.

Related Posts

Her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu en son 2001’de yapıldı: 24 yıl sonra sayım!

Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıktı. Tarım dışa bağımlı hale geldi. AKP ise tam 24 yıl sonra “genel tarım sayımı” yapmaya karar verdi. Her 10 yılda bir yapılması gereken sayım en son 2001’de yapılmıştı. Sayımın nasıl yapılacağı konusunda ise soru işaretleri var.

Yetersiz sekülerler ezik sağcılara karşı

Cidden dünyanın en kabzımal sekülerleri ile en ezik sağcıları güzel ülkemize doluşmuş durumdalar. Bu da bizim büyük imtihanımıza dönüşmüş durumda. Aslında dışarıdan bakabilsek çok eğlenceli, çok neşeli bir durum ama her gün maruz kalınca kabak tadı veren bir ıstırap halini alıyor mesele. Dinlediniz mi Nevşin Mengü’yü bilmem. Tamı tamına şöyle söylüyor: “Aslında Fatih Sultan Mehmet, AK Parti’nin idealize edebileceği bir figür değil. Adam kaç dil konuşan bir adam. Fatih Sultan Mehmet aslında Türkiye’de

Duvar saati durunca

Hacı Dayı ile Hacı Teyzenin evlerindeki duvar saati günün birinde tık demiş, durmuş. Birkaç gün sonra oğulları eve geldiğinde saatin çalışmadığını fark etmiş. “Buna bir kalem pil alıp taksaydınız ya” deyince, iki tonton “Aah, ah” ile başlayan bir cümleyi ayna anda söylemişler. Biri “Yavrum, pil aldık ama…” demiş, sözü diğeri tamamlamış: “…takmasını bir türlü denk getiremiyoruz ki.” Oğul, pili yerine oturtamadıklarını zannetmiş. “Zor değil ki basit bir şey.” “Evladım, görüyorsun saat dördü altı geçe

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir